Industry Info  
Festo
Festo

ABB и Microsoft изграждат съвместна индустриална облачна платформа - 04.10.2016

04.10.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
ABB и Microsoft обявиха стратегическо партньорство, с което ще подпомагат клиенти в промишлената сфера, като им дават възможност да добавят стойност чрез дигитални решения. 
 
Клиентите ще се възползват от комбинацията между интелигентната облачна система на Microsoft Azure, дълбоките познания на ABB в сферата и широкото портфолио от индустриални решения на технологичния лидер, съобщават от ABB.
 
Партньорството се ангажира изцяло в подсилване на дигиталната трансформация в сегменти като роботика, морска и пристанищна индустрия, електромобили и възобновяема енергия. Чрез избора на Microsoft Azure като облак за интегрирана платформа за свързаност клиентите на ABB ще имат достъп до нов модел предприятие с облачна инфраструктура, което се възползва от милиарди долара инвестиции. 
 
Новото решение ABB Ability съчетава портфолиото на ABB от дигитални решения и услуги във всички клиентски сегменти. Новата интегрирана облачна платформа на ABB ще бъде ключов фактор за ABB Ability и се очаква да създаде огромна, отворена, дигитална промишлена екосистема за клиентите, партньорите, доставчиците и предприемачите, акцентират от компанията.
 
"Със стандартизирането на ABB платформата в Azure компанията ще има пълно преимущество чрез достъпа до услуги Azure, като Azure IoT Suite и Cortana Intelligence Suite, чрез които ще се възползва от практическа информация, събирана от всички нива – от всяко устройство, до всяка система, всяко предприятие, всеки облак", допълват от там.
 
„Това партньорство ще предостави уникални предимства за нашите клиенти в сферата на комуналните услуги, промишлеността, транспорта и инфраструктурата, което се дължи на обединената сила на ABB и Microsoft“, коментира главният изпълнителен директор на ABB Улрих Спийсхофер. „Въз основа на нашата инсталирана база от над 70 млн. свързани устройства и повече от 70 хил. дигитални системи за контрол, следващата стъпка е изграждането на една от най-големите световни индустриални облачни платформи.“
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   Microsoft   Azure   ABB Ability   ABB Ability   Cortana Intelligence Suite  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...