Industry Info  
Festo
Festo

Над 80% от производството на серво и стъпкови мотори на Festo ще се премести у нас

03.10.2016   |   Бизнес
 
Festo ще съсредоточи над 80 процента от производството си на серво, стъпкови мотори и контролери в България. Това стана ясно по време на семинар за партньори и клиенти на компанията “Festo – партньор в автоматизацията и електрическите задвижвания”. По време на събитието производителят представи новости в електрическите задвижвания и автоматизацията и предварително анонсира новите си модели вижън сензори SBSx.
 
През следващите две години се очаква работниците и служителите на Festo у нас да се увеличат до 1000 човека, а компанията да получи сертификат за одитиране за енергийна ефективност по ISO през декември т.г., съобщи управителят на Фесто ЕООД Стефан Иванов. Междувременно на Festo предстои и работа по многомилионен проект за въвеждане на дуално обучение в български професионални гимназии, който се очаква да подпомогне компанията в решаване на проблема с недостига на кадри в сектора, разкри още г-н Стефан Иванов. Управителят на Фесто ЕООД представи и най-нови проекти на компанията, която е предоставила оборудване за лаборатория в ТУ-Варна и за биотехнологична лаборатория в София Тех Парк.
 
Новите продукти в електрическите задвижвания и автоматизацията, сред които сериите линейни задвижвания EGC (сред най-продаваните задвижвания на производителя), ELGA-KF, компактната платформа за позициониране YXMX, серво пресите YJKP и разработените съвместно със Siemens транспортни системи тип "multi-carrier" бяха представени от Томас Мемерсхаймер, Експерт в отдела за управление на продажбите и пазара на електрически задвижвания за Източна Европа във Festo. Сред основните предимства на новите продукти са лесната работа, високата интеграция, възможността за разработване на потребителски решения и модулните конструкции.
 
Линейните задвижвания ELGA-KF с вътрешни направляващи се предлага в разнообразни варианти със зъбен ремък или шпиндел и се характеризират с  бързодействие и висока мощност, което увеличава тяхната приложимостта. Компактната платформа за позициониране YXMX обединява кинематика, контролер и софтуер и спестява средства и намалява разходите по пътя на продукта към пазара – от разработката до програмирането и пускането в експлоатация. Наскоро Festo е имплементирала платформата в китайски завод за асемблиране на мобилни телефони, анонсира Томас Мемерсхаймер.
 
Приложението на електромеханичните серво преси е в автомобилната индустрия – те са удобни за работа и ценовоефективни, а системата “multi-carrier” намира приложение в опаковъчната индустрия. Оптимизираната серия задвижвания на Festo включва направляващия цилиндър EPCO, линейното задвижване ELGR-G, новото ротационно задвижване ERMO, мощни мотори и контролери CMMO-ST. Надеждността на оборудването се увеличава от сигурни софтуерни инструменти.
 
Серията оптимизирани задвижвания OMS на Festo бе демонстрирана от Калин Стаматов, инженер продажби Електрически задвижвания в компанията. Оптимизираните задвижвания се предлагат като пакет, който се състои от механично задвижване с трайно монтиран двигател, драйвер (мотор контролер) с интегриран уеб браузър и съответните свързващи кабели. Друго основно предимство на серията е, че целият комплект може да се конфигурира, поръча и достави, като се използва само един продуктов номер.
 
Калин Стаматов анонсира ново водене в електрическите цилиндри EPCO, което олекотява системата. Новост в осите със зъбен ремък ELGR на Festo е доставянето им с мотор и драйвер. От 1 октомври 2016 до 1 април 2017 г. серията оптимизирани задвижвания ще се предлагат на изключително промоционални цени, съобщи Калин Стаматов.
 
Пазарът за машинно зрение постоянно се разраства и се наблюдава силно търсене от фирмите. Новите модели вижън сензори SBSx бяха представени от Тобиас Тайх, Продуктов мениджър за електрическа автоматизация. Festo ще пусне на пазара 23 нови модела сензори с разнообразни спецификации през октомври т. г., съобщи Тобиас Тайх. Сред новите продукти ще бъде и модел, към който може да бъде монтиран външен обектив с монтиране тип C-mount – така сензорите ще могат да се използват в повече приложения. Друго основно предимство на новите сензори е по-високата им разделителна способност – SXGA (1280 x 1024 пиксела).
 
Сензорите отчитат реални стойности в милиметри, сантиметри или инчове, не само прогнозни, акцентира Тобиас Тайх. Това според него може да е много полезно при разпознаване позицията на даден компонент и при измерванията. Тобиас Тайх анонсира и два нови сензора – цветови и универсален, който включва всички нови функции, както и интелигентната камера SBRD, която в момента се разработва и се очаква да се появи на пазара през 2018 г.
 
Оборотът на концерна Festo за 2015 г. е 2,6 млрд. евро, показват консолидираните данни на производителя. По най-нови данни компанията е стъпила в 176 страни, служителите й са над 18 000, каталожните й продукти са над 33 000, а световните патенти – 2900. 9 на сто от оборота си производителят влага в развойна дейност, а 1,5 процента – в обучение на служители, стана ясно още по време на събитието.
     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   електрически задвижвания   вижън сензори   SBSx   дуално обучение   линейни задвижвания   EGC   ELGA-K   Siemens   multi-carrier  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...