Industry Info  
Festo
Festo

Мултивак стартира изграждането на производственото си предприятие в Божурище - 20.09.2016

20.09.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 15 септември т. г. официално бе дадено началото на първия етап на производственото предприятие на Мултивак България. В събитието участваха зам.-министърът на икономиката Любен Петров, кметът на Божурище Георги Димов, генералният финансов директор на Мултивак Кристиан Трауман, партньори и гости на компанията.
 
Инвестицията възлиза на над 19 млн. евро, като 7,5 млн. от тях ще бъдат вложени в строителството на завода, а останалата част от сумата ще бъде инвестирана в оборудване.
 
Производствената база на Мултивак ще бъде изградена върху обща площ от около 20 хил. кв. м. и по план ще бъде пусната в експлоатация след 12 месеца. Изпълнител на проекта е компанията Микс, а проектният мениджър е IPS Group.
 
"Много съм горд, че ръководството на Мултивак избра България за тази инвестиция, за да можем да реиндустриализираме страната. Планът ни е догодина по това време да се нанесем в новия ни завод", коментира Ивайло Димитров, управител на Мултивак България.
 
"Преди всичко причина да изберем България е подготвеният и висококвалифициран екип на Ивайло Димитров, управител на Мултивак България, който върши чудесна работа тук. Освен това, получихме сериозна подкрепа в лицето на местната и централната власт, които ни осигуриха пълно съдействие. Перфектната локация на Божурище, в близост до столицата, както и вече изградената индустриална инфраструктура, наклони везните за нашия избор", коментира Кристиан Трауман.
 
Проектът включва не само изграждане на производствено предприятие за детайли и компоненти за опаковъчни машини. В рамките на проекта Мултивак България ще доразвие центъра за споделени ИТ услуги, в който към момента работят млади специалисти, и центъра за стратегическо снабдяване.
 
"За нас тази инвестиция е оценка за добрия климат и положителното отношение към България. Разбира се, тя се случи в активна конкуренция с други съседни държави, затова и сме горди, че Мултивак избраха именно нас", споделя зам.-министърът на икономиката Любен Петров.
     
Източник: Мултивак България

Ключови думи: Мултивак България   производствено предприятие   детайли   компоненти   опаковъчни машини   споделени ИТ услуги  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...