Industry Info  
Festo
Festo

ЧЕЗ инвестира 500 хил. лв. в автоматизиране на ел. мрежата в Западна България - 14.09.2016

14.09.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
ЧЕЗ започва нов проект за автоматизиране на електрическата мрежа в Западна България, за да подобри качеството на доставяната електроенергия. С инвестиция на стойност половин милион лева дружеството ще монтира дистанционно управляеми апарати на 16 електропровода, съобщават от там.
 
Уредите ще позволят по-бързо да се локализират авариите по мрежата и ремонтите да се извършват с по-малко неудобство за клиентите, убедени са от ЧЕЗ. Първият апарат е монтиран през август на мрежата в Рашов дол, община Мездра, уточняват от компанията. През септември предстои монтажът на още две устройства в Кюстендил. 
 
Очаква се проектът да бъде завършен до 2019 г.
 
„Проектът е уникален за територията на Западна България. Електропроводите, към които ще монтираме уредите, са определени на база на внимателен анализ на показателите за качество на електроенергията. Новите устройства дават възможност да се ремонтира част от мрежата, без да се изключва целият електропровод“, коментира Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България.
 
От стъпването си в България в края на 2004 г. до момента ЧЕЗ е внесла над 2,5 млрд. лева в българската икономика, от които 943 млн. лева са инвестирани в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство, анонсират още от компанията. "Благодарение на реализираните инвестиции ЧЕЗ подмени над една трета от мрежата и присъедини близо 70 000 клиенти", акцентират от там.
     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   електропроводи   Рашов дол   Мездра   Кюстендил   дистанционни уреди  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...