Industry Info  
Festo
Festo

22 общини ще ползват държавно субсидирани електромобили - 10.09.2016

10.09.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Двайсет и две общини са одобрените бенефициенти за субсидиране по проект на Министерството на околната среда и водите за закупуване на електромобили, съобщават от БСК. 44 е общият брой на електрическите и електрическите хибридни превозни средства.
 
Закупените електромобили ще се използват за обслужване на общински обекти в етап на строителство, преглед на общинската пътна мрежа, текущ контрол и охрана на общински обекти и др.
 
През март т.г. Министерството на околната среда и водите обяви, че ще субсидира с до 20 000 лева закупуването на електромобили и с до 10 000 – на „плъгин“ хибриди в структурите на държавната и общинската администрация.
 
Програмата се реализира съвместно с НСОРБ и Националния доверителен екофонд, като стойността на проекта е 1 милион лева. Всяка администрация може да кандидатства за частичното субсидиране – за не повече от 3 превозни средства. Министерството на околната среда и водите, Министерството на икономиката, Министерството на труда и социалната политика и Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“ са другите държавни институции, които ще се сдобият с електромобили.   
 
Междувременно анализ на Индустриален клъстер „Електромобили“ сочи, че едва 1 на 21 хил. автомобила у нас е електрически. В България има 33 станции за зареждане, като в София те са 11.
     
Източник: БСК

Ключови думи: БСК   ИКЕМ   хибридни електромобили   плъгин хибриди  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...