Industry Info  
Festo
Festo

КСБ и coBuilder проведоха семинар за дигитализиране на продуктовата информация в строителството

04.05.2016   |   Събитията
 
Специализиран семинар на тема “Иновативни софтуерни решения за дигитализиране на продуктовата информация в строителството” проведоха Камарата на строителите в България (КСБ) и норвежката софтуерна компания coBuilder на 19 април т. г. в София. 
 
Семинарът бе част от европейския проект ProductInfoX, в който КСБ си партнира с девет водещи европейски организации, между които Европейската федерация на строителната индустрия (FIEC) и coBuilder. Целта на проекта е да се справи с нарастващата нужда от дигитализиране на продуктовата информацията в строителния сектор, което според експерти би могло да намали общия разход в строителните проекти с около 20%. 
 
В рамките на събитието бе представена подробна информация относно новата платформа ProductXchange, която служи за категоризиране и дигитализиране на продуктовата информация в строителството. Софтуерният продукт е разработен в България от българската фирма ICB по задание на coBuilder. С помощта на ProductInfoX фирмите от строителния бранш могат да контролират по-ефективно използването на вложените в строителството материали и да следят за тяхното съответствие с европейските и националните наредби. Контролът се осъществява на базата на документация, която според хармонизираното законодателство на ЕС е задължителна за всички строителни продукти и материали, предлагани на европейския пазар (химикали, строителни материали, електротехнически материали, ОВК и ВиК продукти и т.н.).
 
Лектори на събитието бяха Ларс Фреденлунд, изпълнителен директор на coBuilder; Пролет Кузманова, тийм лидер обработка на данни в coBuilder, доц. д-р арх. Боян Георгиев; Никола Добрев, Бизнессофт Систем; Бистра Папазова, изпълнителен директор на coBuilder България. Освен демонстрация на платформата те представиха съвременните тенденции в строително-информационното моделиране и дигитализирането на информацията в бранша.
     
Източник: КСБ; снимка: в. Строител

Ключови думи: КСБ   ProductInfoX   coBuilder   Бизнессофт Систем  

Област: Събития  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Събитията

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...