Industry Info  
Festo
Festo

Компании от 14 държави на ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet

04.04.2016   |   Бизнес
 
Компании от 14 държави ще вземат участие в трите паралелни изложения и конференции ЕЕ & ВЕ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране), които ще се проведат от 5 до 7 април т. г. в ИЕЦ, София.
 
В рамките на форумите, организирани от Виа Експо, своите продукти ще представят изложители от Австрия, Белгия, България, Чехия, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Полша, Португалия, Словакия, Холандия и Швейцария. За седма поредна година Австрия е стратегически партньор.
 
На официалното откриване се очакват министърът на икономиката Божидар Лукарски и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Приветствия ще изнесат и Улрике Щрака - търговски съветник в Advantage Austria София, Траян Кебелеу - заместник-генерален секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, Анне Лисе Рогнлидален - програмен мениджър на Иновация Норвегия, Норвежка програма "Иновации за зелена индустрия".
 
"Определено има интерес към пазара ни. 46% от изложителите са от чужбина. Повечето от тях търсят български партньори и възнамеряват да развиват дългосрочна дейност", споделят организаторите от Виа Експо.  
 
В специализираните конференции, които се провеждат паралелно с трите изложения, ще участват 43 лектори от 10 държави.
 
Водеща тема на конференцията за енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ & ВЕ) ще бъде интеграцията на възобновяемата енергия в централизираните топлофикационни системи и ролята на изолационните материали за подобряване на енергийната ефективност в сградния фонд. Делегатите ще се запознаят с възможностите за повишаване на енергийната ефективност на предприятията по ОП "Иновации и конкурентоспособност".
 
В рамките на конференцията Smart Cities сесията на Иновация Норвегия ще представи начините за прилагане на иновации в градовете, в малки и средни предприятия и какво предлага рамковата програма Хоризонт 2020. Сред другите теми ще бъдат националната политика в областта на ИТ, интелигентен транспорт, ресурсна ефективност на градовете, нови интернет приложения, екологичният аспект на архитектурата.
 
Едно от сесиите в конференцията Save the Planet ще бъде "Как да превърнем отпадъците в хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и дървообработването в ресурс". В нея лекторите ще разкажат за своите успешно реализирани проекти: за производство на биогаз в пивоварни и ферми, на енергия от твърди битови отпадъци и от дървени стърготини.
     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   ЕЕ & ВЕ   ЕЕ и ВЕ   Smart Cities   Save the Planet  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...