Industry Info  
Festo
Festo

Енерго-Про Енергийни услуги връчи на Кауфланд България удостоверение за зелена енергия

24.03.2016   |   Бизнес
 
Енерго-Про Енергийни услуги съобщи, че е връчила на Кауфланд България първото за страната удостоверение за доставена зелена енергия. То доказва, че от 1 март т.г. търговската верига закупува 100% електрическа енергия, произведена от ВЕИ. Целта на документа е да стимулира щадящите околната среда производства.
 
"Високо ценим примера на Кауфланд за отговорно отношение към природата при потреблението на електрическа енергия. Благодарим им, че заедно въвеждаме една добра европейска практика в България", коментира управителят на Енерго-Про Енергийни услуги Пламен Стефанов.
 
Кауфланд България притежава и сертификат "Зелена компания" от Световната банка. Търговската верига провежда няколко инициативи, свързани с опазването на околната среда – за отопление на филиалите и логистичните центрове се използват климатични инсталации с усвояване на остатъчната топлина, а отпадъците от опаковки се събират разделно и се предават за рециклиране.
 
Всички потребители, закупили зелена енергия от Енерго-Про Енергийни услуги, получават удостоверение за нейния произход и са включени в специален регистър. Свидетелствата за зелена енергия са основани на гаранциите за произход, издавани от Агенцията за устойчиво енергийно развитие.
     
Източник: Енерго-Про Енергийни услуги

Ключови думи: Енерго-Про Енергийни услуги   Енерго-Про   Кауфланд   сертификат за зелена енергия   удостоверение за зелена енергия  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...