Industry Info  
Festo
Festo

Добри практики в управлението на отпадъците и рециклирането на Save the Planet 2016

18.03.2016   |   Бизнес
 
Водещи експерти ще представят добри практики в областта на управлението на отпадъците и рециклирането по време на Save the Plant, съобщиха организаторите от Виа Експо. В рамките на събитието, което ще се проведе от 5 до 7 април т.г., Гюлер Алиева от Министерство на околната среда и водите ще очертае целите на националната политика на България в сектора. Ще бъде изнесена и презентация на иновативна екосистема за намаляване въздействието на пластмасовите отпадъци върху околната среда и общественото здраве.
 
Друг акцент на форума ще бъде ролята на частния сектор в уравлението на отпадъци в пакета за кръгова икономика, за което ще говори Милда Базюлит от Европейската федерация за управление на отпадъците и опазване на околната среда.
 
По време на втората част от конферентната програма редица лектори ще обърнат внимание на отпадъците в хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и дървообработването. Сред основните акценти в тази част от събитието ще бъдат новите продукти, проекти и технологии за третиране на отпадъци, твърда биомаса при производството на биогаз, както оползотворяването на дървесни отпадъци за намаляване на вредните въглеродни емисии. Различните свои решения ще представят компании като BDI – Bio Energy International, Martin GmbH, Xergi и др.
     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   Via Expo   Save the Planet   BDI – Bio Energy International   Martin GmbH   Xergi  

Област: Екология  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...