Industry Info  
Festo
Festo

Лектори от авторитетни организации на Smart Cities 2016

04.02.2016   |   Бизнес
 
Лектори от авторитетни организации ще споделят своя опит и ще представят работещи практики в областта на интелигентните градове по време на изложението и конференцията Smart Cities 2016 от 5 до 7 април т. г. в ИЕЦ, София, съобщават организаторите от Виа Експо.
 
Дан Станиазек от Европейския институт по енергийни характеристики на сградите ще направи паралел между Полша и България по отношение на финансирането на проекти за интелигентни градове.
 
Д-р Ралф Гамбета от Calypso Networks ще говори за умните транспортни системи. "Очакваме като цяло силно развитие на ИТ сектора и Югоизточна Европа. Комбинацията от бързия трансфер на чуждестранни технологии и големия брой разработчици на решения ще допринесе за напредъка в тази част на Европа", обобщава той.
 
Томас Вониер, председател на Американския институт на архитектите, Еса Мохамед, президент на Международния съюз на архитектите и Николай Гълъбов от Камарата на архитектите в България ще запознаят аудиторията с най-новото в развитието на устойчивата архитектура.
 
Кристина Дели от Конвентата на кметовете ще разгледа кои са възможностите за българските общини. Нуриа де Лама от Value Data Big Association ще говори за бъдещите интернет приложения в градското развитие, транспорт и логистика. Сесията на Innovation Norway ще акцентира върху зелените иновации.
 
Анелия Димова и Рени Антонова-Борисова от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще очертаят националната ни политика в областта на ИТ до 2020 г. По тяхно мнение България има голям потенциал за прилагане на концепцията за интелигентните градове.
 
Заедно със Smart Cities 2016 на 5 април в София ще бъдат открити специализираният форум ЕЕ & ВЕ (Енергийна ефективност и възобновяема енергия) и специализираното изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране Save the Planet.
     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   Via Expo   Smart Cities   Интелигентни градове  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...