Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
8 CELL
Последно от новини

20.05.2024   |   Студенти от Казанлък гостуваха в машиностроителната компания РАИС


20.05.2024   |   Lapp разширява и модернизира логистичния център в Лудвигсбург


20.05.2024   |   Добри практики в миннодобивния сектор представиха на национална научно-техническа конференция в Етрополе


17.05.2024   |   Ще се проведе уебинар за декарбонизация на централизираното отопление и охлаждане


17.05.2024   |   Осигурено е финансирането на втората фаза на проекта за подмяна на отоплителни уреди в община Смолян

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

Запознайте се с новия Inventor 2016 – версия 2

11.12.2015   |   Начало»Статии
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Седем месеца след дебюта на Inventor 2016 Autodesk представи нова, подобрена версия - Inventor 2016 R2. Специалистите на Autodesk обръщат особено внимание на три нови подобрения, достъпни с новия ъпдейт: Shape Generator, ForceEffect за Inventor и Electro-Mech, обясняват от BMG Data, официален дистрибутор на Autodesk за България.
 
AnyCAD – позволява съвместимост с други CAD софтуер
Преди да стигнем до трите нови функции, напомняме за технологията AnyCAD, която бе представена в Inventor 2016. Тази технология на Autodesk осигурява съвместимост с редица други CAD софтуерни пакети и успешната работа с тях. С нея потребителите си спестяват неудобствата от работа в хибридна среда, тъй като AnyCAD запазва детайлите в оригиналния формат, в който те са изработени. Така например детайл, който е изработен в SolidWorks, се запазва като детайл изработен в SolidWorks. 
 
Преди да се появи AnyCAD, Inventor трансформираше детайла и го импортираше с апроксимирана геометрия. Ако този детайл беше променен в SolidWorks, крайният потребител на Inventor можеше и никога да не разбере за това. Ако все пак беше разбрал, то тогава този детайл трябваше да бъде импортиран отново. 
 
С AnyCAD потребителят на Inventor ще получи известие, когато този файл бъде променен, което спестява нуждата от повторно импортиране. С въвеждането на AnyCAD потребителите на Inventor могат да импортират както CAD файлове на Autodesk, така и CAD файлове на конкурентите си, като те остават асоциативни в оригиналния си файлов формат.
 
Shape Generator - за олекотяване на машинни детайли
Новият инструмент, наречен Shape Generator, може да създава елементи в Inventor, като ги оптимизира структурно по предварително зададени товари. Оптимизирането на елементите позволява да се постигнат изискванията за натоварванията. Това позволява частите да бъдат олекотени и оптимизирани, по начин, който се използва в авиационно-космическата индустрия.
 
В Autodesk казват, че разработването на Shape Generator е предназначено за олекотяване на изделията. Shape Generator използва топологична оптимизация, която е базирана на Nastran. С този инструмент потребителите могат лесно да добавят или да премахват материали на базата на разпределението на товарите върху изработваното изделие, докато достигнат желаното тегло и/или издръжливост.
 
Shape Generator използва технологията на Nastran, интегриран в Inventor като отделен инструмент, а не като сложен алгоритъм за изчисление по МКЕ (Метод на крайните елементи). С него потребителите могат лесно да въвеждат желаните параметри, материали и условия и само с няколко натискания на мишката Inventor прави всичко останало вместо тях. Това прави Shape Generator безценен инструмент за създаване на концептуален дизайн.
 
ForceEffect - добавя статично и динамично скициране на свободни тела в Inventor
ForceEffect съществува от години под формата на мобилно предложение. С негова помощ инженери могат да създават и анализират диаграми на свободни тела. ForceEffect Motion има сходни функции, но се използва за създаване на динамични диаграми на свободни тела.
С обновената версия Inventor добавя функционалностите на ForceEffect и ForceEffect Motion на настолния компютър.
 
ForceEffect позволява на потребителите да направят снимка на рамката на един велосипед, да я скицират на мобилното си устройство, да определят точките на свързване като заварени съединения и да посочат къде се очаква да възникнат силите, ако някой седне на велосипеда. Като резултат ForceEffect моментално пресмята реакционните сили.
 
В миналото инженерите бяха ограничени при чертането на такива схеми само на хартия, а в по-близкото минало на своя iPad или таблет с Android, след това трябваше да ги пресъздадат от нулата със своя CAD софтуер. Сега вече статични и динамични анализи като примера с велосипеда, могат да бъдат направени в Inventor и доразвити в триизмерен модел.
 
Филтри за импортиране на електромеханични работни потоци
От край време процесите, касаещи електромеханичната част по един проект, са доста трудоемки. Обикновено електрическите или електронни схеми са под формата на двумерен чертеж, с нанесени размери. След това тези чертежи се прехвърлят на машинните инженери, които трябва успешно да ги интегрират в своите модели. Понякога при прехвърлянето на данни от различни формати се прехвърлят и множество излишни данни, които могат значително да натоварят проекта. Inventor 2016 R2 съдържа филтри, които да ограничат кои компоненти да бъдат импортирани в проекта базирайки се на тип, размер или местоположение. 
 
Electro-Mech предоставя нови възможности за импортиране на данни за електронните компоненти, които помагат за подобряване на сътрудничеството между машинни инженери и специалистите по електроника. Inventor автоматично синхронизира данните от IDF формат с триизмерните компоненти в библиотеките си, веднага щом те бъдат добавени в проекта.
С това значително по-бързо се филтрира всичката ненужна информация, като се ускорява целия процес на работа.
 
Обновеният Autodesk Inventor 2016 R2 се разпространява от 30 октомври чрез дистрибуторската мрежа на Autodesk. Клиенти, които имат временен лиценз или постоянен лиценз с абонаментен план на Autodesk Inventor 2016, Autodesk Inventor Professional 2016 или софтуерен пакет, който съдържа тези продукти, ще получат този ъпдейт безплатно. Всички останали могат да се възползват от всички нови функции, като станат клиенти на Autodesk.
     
Източник: BMG Data

Ключови думи: BMG Data   БиЕмДжи Дейта   Autodesk   Autodesk Inventor   Inventor 2016   Inventor 2016 R2  

Област: Статии  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Autodesk прекратява продажбите на нови постоянни лицензи


Autodesk и BMG Data ще демонстрират нови софтуерни решения в сферата на машиностроенето


Autodesk прави софтуера си безплатен за училища и университети


Ден на AutoCAD специалиста ще се проведе в София


18 юни - Семинар за сградно проектиране с новите решения на Autodesk в София

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Статии

14.11.2019   |   ДП РАО бе домакин на семинар на МААЕ


17.03.2016   |   Четвърто издание на Седмица на водата


11.01.2016   |   Последни достижения в сградните системи за сигурност


08.12.2015   |   Сградни концепции за Internet of Things


11.05.2015   |   Трансформаторни масла – действащи стандарти и изисквания

ABB Bulgaria
 
реклама
е-книга Декарбонизация, април 2024
8 CELL
Последно от Статии

14.11.2019   |   ДП РАО бе домакин на семинар на МААЕ


17.03.2016   |   Четвърто издание на Седмица на водата


11.01.2016   |   Последни достижения в сградните системи за сигурност


08.12.2015   |   Сградни концепции за Internet of Things


11.05.2015   |   Трансформаторни масла – действащи стандарти и изисквания

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...