Industry Info  
Festo
Festo

Технологии за рециклиране и преработка на отпадъци на Save the Planet 2016

11.12.2015   |   Технологии
 
Водещи компании от Австрия, България, Германия, Дания, Италия, Чехия и Швейцария ще вземат участие в Save the Planet, съобщиха организаторите на изложението от Виа Експо. EREMA, Hybag, Molinari, SMS CZ, Балбок Инженеринг, Братя Пашев, Прайм Технолоджийс са само част от българските и чуждестранните фирми, които ще покажат редица нови продукти. Участие в конференцията ще вземат и представители на редица авторитетни организации.
 
Сред изложбените експонати ще бъдат инсталации за рециклиране и преработка на пластмасови отпадъци, за сухо и мокро почистване, екструдер-гранулатор за пластмаса, оборудване за рециклиране на строителни отпадъци, шредери, решения за оползотворяване на енергия от отпадъци, система за идентификация на товари и др. 
 
Ще бъде демонстрирана и технология за обработка и контрол на вредните емисии във въздуха, за чиято основа се използва натриев бикарбонат. Тя намира широко приложение в индустриални предприятия като инсинератори, произвеждащи енергия от отпадъци, ТЕЦ-ове, индустриални котли, циментовата, стъкларската индустрия и др. Ще бъде представена за първи път и мобилна химическа лаборатория за пробовземане и анализи на място.
 
"Голямо предизвикателство за България е рециклирането на биологични отпадъци - 25% от биоразградимите отпадъци трябва да бъдат рециклирани до 2016 г. и 50% от тях до 2020 г. В контекста на тази цел темата "Как да превърнем отпадъците в ресурси в хранително-вкусовата и безалкохолната индустрия, селското стопанство, горската промишленост и дърводобива“ ще привлече интереса на експерти от тези сектори", допълват от Виа Експо.
 
Друга основна тема по време на събитието ще бъде развиването на устойчиво фермерство чрез производство на биогаз.
     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   Save the Planet   Via Expo   EREMA   Hybag   Molinari   SMS CZ   Балбок Инженеринг   Братя Пашев   Прайм Технолоджийс  

Област: Екология  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
SPM Instrument

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...