Industry Info  
Festo
Festo

Около 50 компании представиха своите решения на Renexpo South-East Europe 2015

26.11.2015   |   Събитията
 
Около 50 местни и международни компании от 10 страни в Европа и една от САЩ) представиха свои продукти и услуги на изложбена площ от 1500 кв. м по време на осмият панаир за енергийна ефективност Renexpo South-East Europe, който се проведе от 17 до 18 ноември т. г. в Букурещ. 
 
Изложението бе разгледано от около 1200 посетители специалисти в двата дни от времетраенето му. Основната тема на тазгодишното издание бе енергийната ефективност. Причината за това са влиянието, което тя оказва на икономиката и околната среда, както и социалните придобивки, които тя има потенциал да допринесе за Румъния.
 
През тази година Renexpo South-East Europe се радваше на поддръжката на румънското Министерство на енергетиката, малките и средните предприятия и бизнеса. Спонсори на изложението бяха австрийските компании Global Hydro Energy и Fronius International, както и от финландската Valmet Technologies.
 
Паралелно с търговския панаир бяха проведени пет международни специализирани конференции, един форум и други съпътстващи събития на много теми: енергийна ефективност, соларна енергия, водна енергия, биогаз, биомаса, извличане на енергия от отпадъците. На всички тези събития присъстваха 450 специалисти от много сектори на индустрията на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност. Изложението бе посетено от представители на медиите, студенти и др.
 
Новост на това издание на панаира бе първата Международна среща по енергийна ефективност (International Energy Efficiency Summit). На нея над 20 докладчици и представители на институции представиха свои разработки.
 
На търговското изложение Renexpo South-East Europe бе обърнато специално внимание и на студентите. Вторият Кариерен форум по възобновяема енергия (Renewable Energy Career Forum) събра студенти от много университети в този сектор. Те установиха контакт с изложителите, за да обсъдят своето бъдещо професионално развитие в индустрията на възобновяемата енергия.
 
В рамките на изложението за четвърти пореден път бе връчена наградата Renergy Award. Този път тя бе присъдена в три категории: „Изключителна личност”, „Новаторска технология и на „Чуждестранен инвеститор”. С наградата за „Изключителна личност” бе удостоен проф.д-р-инж. Вирджил Мусатеску - съветник на CNR-CME (Национален комитет на Румъния в Световния енергиен съвет). Наградата за новаторска технология бе присъдена на компанията Evinox Energy от Великобритания, а наградата за чуждестранен инвеститор - на австрийската компания Global Hydro Energy.
     
Източник: REECO

Ключови думи: REECO   Renexpo   Renexpo South-East Europe   Global Hydro Energy   Fronius   Valmet Technologies  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...