Industry Info  
Festo
Festo

Иновативна система за превенция на пожари е внедрена в община Аксаково

02.10.2015   |   Технологии
 
Интегрирана система за ранно откриване и превенция на пожари бе изградена в община Аксаково, област Варна, съобщават от българската фирма изпълнител Лирекс БГ. Проектът е финансиран по линия на Програмата за развитие на селските райони.
 
Иновативната система представлява противопожарна кула с височина 25 метра, която е построена в землището на с. Изворско. Съоръжението разполага с роботизирана камера с висока разделителна способност, с телеобектив с 36-кратно оптично увеличение и електронна стабилизация на изображението, както и с интелигентен софтуер, който позволява прецизно локализиране на пожара с точност до 15 кв. м. Системата осигурява видимост в зона от над 70 кв. км.
 
Системата за ранно откриване на горски пожари извършва автоматизирана обработка на видеоизображения в реално време и следи за признаци за горски пожари, като камерата последователно обхожда предварително дефинирани позиции. При наличието на подозрение за възникващ пожар звуков сигнал и алармен прозорец известяват оператора в центъра за наблюдение.
 
Интегрираната система разполага и със средства за събиране на информация за метеоролoгичните условия – температура, влажност, атмосферно налягане, скорост и посока на вятъра, което позволява прогнозиране на разпространението на огъня  при вече възникнали пожари.
     
Източник: Лирекс БГ

Ключови думи: Лирекс БГ   горски пожари   противопожарна кула   противопожарни системи  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...