Industry Info  
Festo
Festo

Hitachi High-Tech разработи нов трансмисионен електронен микроскоп със студена емисия

31.07.2015   |   Технологии
 
Hitachi High-Technologies Corporation обяви, че е разработила нов трансмисионен електронен микроскоп (TEM) със студена емисия HF5000 с максимално ускоряващо напрежение от 200 kV и с вграден коректор на сферичната аберация.
 
HF5000 е нов 200kV TEM, в който се съчетават технологиите на Hitachi High-Tech, прилагани в трансмисионните и в сканиращите трансмисионни електронни микроскопи. По този начин се постига пространствена разрешаваща способност до части от ангстрьома (по-малко от 0,1 nm). По план новият електронен микроскоп трябва да постъпи в продажба през октомври 2015 г.
 
В HF5000 са заимствани решения от специализирания СТЕМ HD-2700 на Hitachi High-Tech като вградения коректор на сферичната аберация, автоматичната функция за изчисляване на тази корекция и формирането на изображението с точност до атом чрез използване на вторичната електронна емисия. Заедно с това се използват и технологиите от ТЕМ, разработени в гамата HF. 
 
Внедряването на разработените от Hitachi High-Tech технологии за електронна микроскопия в тази нова усъвършенствана платформа на обединява предимствата, произтичащи от корекцията на аберацията и възможностите на високочувствителния анализ, като по този начин в HF5000 могат да се прилагат множество методи за наблюдение.
 
С разработката на новия 200 kV трансмисионен електронен микроскоп със студена емисия HF5000 Hitachi High-Tech се стреми да предложи изображения с разрешаваща способност до части от ангстрьома и да осигури високочувствителен анализ чрез широк спектър от методи за наблюдение. Това ще отговори на изискванията на широк кръг от потребители, включително и във високоспециализирани сфери. Доставките на HF5000 са планирани за втората половина на 2015 г.
     
Източник: Hitachi High-Tech

Ключови думи: Hitachi High-Tech   Hitachi   TEM   трансмисионни микроскопи   микроскопия   HF5000   електронни микроскопи  

Област: Измервателна техника  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...