Industry Info  
Festo
Festo

Teva става собственик на фармацевтичните заводи в Дупница и Троян - 28.07.2015

28.07.2015   |   Начало»Бизнес
 
Израелската компания Teva Pharmaceutical Industries обяви, че е сключила спорезумение на стойност 40,5 млрд. щатски долара за придобиването на Allergan Generics - бизнеса с генерични лекарства на Allergan. Така Teva ще стане собственик на българските фармацевтични заводи в Дупница и Троян.
 
Teva е основана през 1901 г. в Йерусалим. Централата й се намира в Петах Тиква, близо до израелската столица Тел Авив. Teva е най-големият производител на генерични лекарства в света и сред петнайсетте най-големи фармацевтични компании.
 
Сделката е получила единодушно одобрение на бордовете на двете дружества и се очаква да бъде финализирана през първото тримесечие на 2016 г. Очаква се обеденинените компании да имат годишни приходи от 26 млрд. долара, а печалбата им за 2016 г. да достигне 9,5 млрд. долара.
 
Според главния изпълнителен директор на Teva Ерез Вигодман продуктовите предложения от генерични лекарства на двете компании се допълват, а придобиването ще ускори растежа и ще диверсифицира приходите на Teva. 
 
През март т. г. Actavis придоби Allergan в сделка на стойност около 66 млрд. щатски долара и смени името си с това на придобитата компанията.
     
Източник: Teva

Ключови думи: Teva Pharmaceutical Industries   Teva   Тева   Allergan   Allergan Generics   Actavis   Актавис   фармацевтична промишленост   производство на лекарства  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...