Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Технологии

Паркър представя нови технологии за медицината на изложението MD&M East

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Паркър Ханифин, световен лидер в системите за задвижване и управление на процеси в индустрията, ще участва със своето бизнес подразделение за технологии в областта на здравеопазването BioCare в тазгодишното издание на търговското изложение MD&M East между 9 и 11 юни т. г. в Ню Йорк. Там компанията за първи път ще демонстрира на посетителите своята нова технология електроактивен полимер (Electroactive Polymer - EAP).

Тънък само колкото частица от милиметъра, EAP е разтеглив, гъвкав кондензатор, който показва промяна в размера и формата си, когато бъде стимулиран от електрическо поле. Паркър разработва диелектричен електроактивен полимер, който "има голям потенциал за използване в различни медицински приложения" като помпи, вентили, сензори и задвижващи системи, казва Марио Калво, управител на бизнес направлението BioCare.
 
"Ако имате приложение, което изисква по-висока степен на натоварване, ниска консумация на електроенергия, минимален шум, пропорционална изходна мощност, както и бързо време за реакция, тогава EAP може да бъде идеалното решение за вас. EAP-базираните продукти са също така по-леки от традиционните технологии и предлагат невероятни свойства по отношение на плътността на мощността. Тя е доказала, че е тиха и енергийно ефективна, което я прави идеална за приложения, работещи на батерии и с високи изисквания по отношение на теглото", обяснява Калво.
 
Представители на BioCare ще бъдат на разположение да отговарят на въпроси, свързани с EAP, както и с технологията SensoNODE™ Mobile на BioCare, която съчетава интелитентен мониторинг от разстояние с технологията Bluetooth® Smart, като предоставя на крайните потребители последователни и точни показания за налягане, температура и влажност. С помощта на iOS приложението за SensoNODE Mobile потребителите могат да получават сигнали по дефинирани от тях критерии в многофункционален и лесен за използване интерфейс.
 
"SensoNODE осигурява жизненоважна информация и сигнали, които позволяват на потребителите да визуализират условията на работа на своето оборудване или производствени процеси, така че да могат да увеличат времето на непрекъсна работа и да избегнат ненужни действия по поддръжка," казва Калво.
 
BioCare използва тези и много други иновации, за да помогне на клиентите да оптимизират размера, теглото, комплексността, енергийната ефективност и надеждността на своите продукти. Бизнес подразделението си партнира с клиенти чрез инженерно сътрудничество, за да разработва революционни компоненти и системи, които решават съвременните медицински предизвикателства като респираторна терапия, хирургична диагностика, управление на биофлуиди, превенция и възстановяване. Представители на компанията ще обсъждат тези теми с посетители през цялото време на изложението на щанд 2445. Научете повече за Parker Hannifin BioCare онлайн на parker.com/biocare, parker.com/sensonode и parker.com/eap.
 
 
За Паркър Ханифин
С годишен оборот от продажби над 13 млрд. щатски долара, Паркър Ханифин e световен диверсифициран производител и лидер в областта на технологиите, техническите решения и разработката на системите за задвижване и управление на процеси в индустрията. Паркър непрекъснато създава, усъвършенства и внедрява модерни прецизни инженерингови решения за различни приложения - от мобилната техника, всякакви индустриални приложения и се стигне до космическите технологии. С близо стогодишна история, компанията днес присъства директно в над 50 страни по света и има около 58 000 служители. За последните 58 години Паркър постоянно увеличава изплащаните дивиденти на собствениците на акции, което я поставя в топ 5 на рекордите на S&P 500 index за дългосрочно функциониращи компании с постоянно увеличаван дивидент към собствениците на акции. За повече информация можете да посетите интернет страницата на компанията www.parker.com или информационната страница за инвеститорите www.phstock.com.
 
 
За контакти:
Търговското представителство на Паркър за България
гр. София 1301, ул. Позитано №9, бл. 1, вх. Б, ет. 2, офис №3
инж. Даниел Кузманов
телефон: +359 888 765 455
факс: +359 2 980 13 44
 
 
 
 
     
Източник: Паркър Ханифин

Ключови думи: Паркър Ханифин   Parker Hannifin   EAP   Electroactive Polymer   електроактивен полимер   медицински технологии  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Технологии

14.02.2024   |   Изследователи разработиха технология за бърз 3D печат на разтопен метал


12.02.2024   |   Стартираща компания разработи иновативен термоакустичен двигател за термопомпа


30.01.2024   |   Братислава рециклира фасове, като строи с тях пътища


16.01.2024   |   В бъдеще части за коли може да се правят и от маслинови дървета


05.01.2024   |   Как изкуственият интелект може да помогне и за почистването на океана от пластмасови отпадъци

ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Технологии

14.02.2024   |   Изследователи разработиха технология за бърз 3D печат на разтопен метал


12.02.2024   |   Стартираща компания разработи иновативен термоакустичен двигател за термопомпа


30.01.2024   |   Братислава рециклира фасове, като строи с тях пътища


16.01.2024   |   В бъдеще части за коли може да се правят и от маслинови дървета


05.01.2024   |   Как изкуственият интелект може да помогне и за почистването на океана от пластмасови отпадъци

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...