Industry Info  
Festo
Festo

Helector представя ноу-хау и индивидуални решения на Save the Planet 2015

12.01.2015   |   Експертно
 

Нови индивидуални решения и ноу-хау ще представи Helector, поделението за управление на отпадъци на Ellactor Group, по време на предстоящото издание на изложението и конференцията Save the Planet от 11 до 13 март в София.

Възможностите, които компанията предлага като екологични технологии, представя Димитрис Граматас, ръководител на отдел "Строителство" в специално интервю за организаторите от Виа Експо.
 
"Основните услуги са насочени към строителство, осигуряване на необходимите технологии (know–how) и инвестиции. Приложенията им са тясно свързани с рециклиране, третиране на отпадъци и производство на енергия от отпадъци. Helector предлага решения за едно по-зелено бъдеще в съответствие с европейската йерархия за управление на отпадъците. Компанията разработва екологично чисти технологии и патенти чрез своите германски дъщерни фирми, насочени към превенция и намаляване количеството отпадъци, повторно използване, рециклиране, оползотворяване на енергията и депониране на отпадъците", обяснява той.

До момента компанията е изградила девет инсталации за механично третиране на биологични отпадъци, пречиствателни станции с общ капацитет 1,3 млн. тона, 15 инсталации за анаеробно разграждане с общ капацитет от почти 213 хил. тона и още 7 инсталации за третиране на биологични отпадъци са в процес на изграждане.

Helector развива активна дейност в Германия (пазар с най-стриктните изисквания за опазване на околната среда), и е безспорен лидер в Гърция и Кипър. В момента поделението изгражда две инсталации за механично-биологично третиране в Хърватия с общ капацитет от 190 000 тона годишно, има подписани договори в Русия, Йордания и Турция, като в същото време има присъствие и оферти за проекти в Словения, България и Литва.

Цялото интервю с Димитрис Граматас може да прочетете тук.

     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Via Expo   Виа Експо   Димитрис Граматас   Save the Planet   Ellactor Group   Helector  

Област: Екология   Експертно  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...