Industry Info  
Festo
Festo

ТУ Варна модернизира Лабораторията по мехатроника

06.10.2014   |   Събитията
 
Обновена и разширена Лаборатория по мехатроника бе открита от ректора на Технически университет във Варна проф. д-р инж. Овид Фархи по време на официална церемония, която се състоя на 1 октомври.
 
Обновеното оборудване включва: платформа за организация и управление на дискретни производства с производствена линия със седем модула, която произвежда и сглобява крайни продукти; манипулаторна станция с индустриален робот RV-2SDB; логистично поле с два мобилни робота Robotino® и платформа за организация и управление на непрекъснати процеси. Тя е съставена от четири работни станции – филтрираща, смесителна, реакторна и бутилираща. Двете платформи, изградени от отдел Дидактика към Фесто ЕООД (вж. още за изграждането на лабораторията), са оборудвани с контролери S-7-300 на Siemens, работни компютърни станции и специализиран софтуер Festo CIROS Mechatronics.
 
Целта на лабораторията, създадена през 2008 г., е подготовката на висококвалифицирани кадри за промишлеността, способни да проектират, изграждат и поддържат мехатронни системи за управление, базирани на програмируеми логически контролери. Първоначално лабораторията е оборудвана с учебна поточна линия MPS® 205 Mechatronics на Fеsto, контролери LOGO, S-7-200 и S-7-300 на Siemens и Easy на Moeller и четири броя шкафове за електрообзавеждане и сградна автоматизация от Moeller.
 
От откриването й до момента в лабораторията са провеждани занятия по дванайсет различни дисциплини като комуникационни мрежи в системите за управление, програмируеми логически контролери (PLC), корабни електронни и микропроцесорни системи, автоматизация и роботизация на процесите в земеделието и др.
     
Източник: ТУ Варна

Ключови думи: ТУ Варна   Festo   Siemens   мехатроника  

Област: Реализации  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...