Industry Info  
Festo
Festo

Иран потвърди готовността си да строи рафинерия до Варна - 13.03.2012

13.03.2012   |   Начало»Проекти
 

Иран е готов да обсъди строежа на нефтена рафинерия до Варна, ако България е готова за това, заяви иранският посланик в София, съобщи вестник „Дневник".

Техеран е готов да инвестира в строежа на рафинерия на брега на Черно море, потвърди по-рано изразеното намерение посланик Голамреза Багери Могадам. За първи път той съобщи, че Иран има интерес към подобен проект в края на миналата година.

"Що се отнася до Иран, няма проблем за реализиране на проекта - нито от гледна точка на науката, технологията, капитала или мениджмънта. Иран има необходимите възможности", казва Могадам в интервю за Sofia News Agency. "Ако българските държавници проявят желание, ние сме готови да обсъдим сътрудничеството", добавя иранският посланик.

През 2010 г. търговските отношения между Иран и България са достигнали 150 млн. долара, каза иранският посланик и изрази увереност, че през 2011 г. отношенията ни са били на същото ниво. Това число е рекорд за последните 20 години между двете държави. С тези стойности Иран стои на едно от най-добрите места по търговски обмен на България с държави извън ЕС, продължава Могадам и посочва, че търговските отношения продължават извън волята на ЕС за налагане на санкции.

     
Източник: Dnevnik.bg; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: енергетика   нефт   нефетена рафинерия  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...