Industry Info  
Festo
Festo

Мобилна CBRN лаборатория бе доставена в БАН

11.08.2014   |   Технологии
 

Мобилна CBRN лаборатория бе доставена в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН (ИЯИЯЕ) по проект EMERSYS, съобщават от БАН. Тя е оборудвана с най-модерна апаратура за детекция, локализиране и идентификация на вредни CBRN (Chemical, Biological, Radiological and Nuclear) химични, биологични, радиоактивни и ядрени вещества в случай на съответна авария, както и за деконтаминация на персонал и население.

Проектът EMERSYS цели да осигури навременно откриване на трансграничен пренос на вредни емисии на CBRN агенти между Румъния и България в Дунавския регион и да съгласува националните процедури за бързо реагиране при CBRN аварийни ситуации.

Проектът се реализира съвместно с Националния институт по физика и ядрено инженерство “Хория Холубей” и Генералния инспекторат за извънредни ситуации. Участници от българска страна са представители на ИЯИЯЕ-БАН и МВР, Главна дирекция “Противопожарна безопасност и защита на населението”.

Финансирането на проекта е осигурено от Програмата за регионално развитие на Европейския съюз.

     
Източник: БАН

Ключови думи: CBRN мобилна лаборатория   ИЯИЯЕ   ядрена енергетика   CBRN агенти  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...