Industry Info  
Festo
Festo

Синхрон-С завърши втория етап от изграждането на противопожарна инсталация в Оргахим

29.07.2014   |   Реализации
 
Синхрон-С обяви, че е завършила втория етап от изграждането на противопожарна инсталация в Оргахим. 
 
В рамките на този етап фирмата проектира, достави, монтира и пусна в експлоатация системи за пожароизвестяване и пожарогасене в производствени и административни помещения с обща площ от близо 10 000 кв. м. Те се намират в обновения завод на химическото предприятие в Русе, който отново ще произвежда смоли след преустановяването на работата му в началото на 2012 г. вследствие на пожар.
 
"Оргахим е предприятие класифицирано като "сграда с висока опасност в производството". В процеса на производство се използват значително количество суровини и материали, които са лесно запалими или взривоопасни химически вещества. Изграждането на надеждна противопожарна защита на такъв тип обект  е сериозно предизвикателство, с което фирма Синхрон-С се справи успешно", обясниха от компанията.
 
Според Синхрон-С основните предимства на изградената инсталация са: изключително ранно откриване на евентуален пожар, бързо и ефективно гасене, висока надеждност. Времето за детекция на пожара е в рамките на 10-30 секунди, а времето за потушаване - до 2 минути. 
 
В рамките не проекта е внедрена и система за мониторинг и контрол, която позволява с помощта на персонален компютър да се следи състоянието на всички инсталации. Информацията се обработва от специализирани контролери и софтуер и се изпраща в реално време до четири контролни точки в предприятието.
 
     
Източник: Синхрон-С

Ключови думи: Синхрон-С   Оргахим   противопожарни инсталации   пожароизвестяване   пожарогасене  

Област: Реализации  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Реализации

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...