Industry Info  
Festo
Festo

Пет стадиона на Световното първенство в Бразилия са с електрическо оборудване на АББ

30.06.2014   |   IndustryInfo Lifestyle
 

12 стадиона в 12 бразилски града приемат футболните срещи в рамките на Световното първенство 2014.

"За първи път толкова много съоръжения се изграждат в една страна домакин на световно първенство. Задачата на АББ бе да обезпечи сигурността и надеждността на електрозахранването на пет от най-големите бразилски стадиони", коментират от АББ, чието електрическо оборудване е инсталирано на футболните съоръжения.

Стадион „Кастелао“, Форталеза

Стадион „Кастелао“, известен на феновете и с официалното си име „Ещадио Говернадор Пласидо Кастело“, претърпява още през 2011 г. серия от реконструкции, във връзка с подготовката за тазгодишното световно първенство. Управлението на електросъоръженията на „Кастелао“ е с техника на АББ. За да постигне оптимален контрол на електросъоръженията на мащабния стадион, проектантите на реконструкцията на „Кастелао“ са заложили на контактори на АББ.

Стадион „Арена Пернамбуко“, Ресифи

Градът домакин на Световното първенство по футбол през 1950 г. отново посреща фенове на новопостроения стадион „Арена Пернамбуко“, който е завършен през 2013 г. Защитата на електроразпределителната мрежа на Ресифи е с решения на АББ, а разрядните устройства на АББ намират приложение на „Арена Пернамбуко“. Те са предназначени за защита на електросъоръжения, включително подстанции, кабелни и преносни мрежи. Защитата предотвратява възникването на пожар и други аварии в резултат на токови удари, породени от гръмотевични бури и други неблагоприятни климатични условия.

Стадион „Маракана“, Рио де Жанейро

Несъмнено най-известният стадион в Бразилия е построен специално за Световното първенство по футбол през 1950 г. „Маракана“ е най-голямата бразилска спортна арена с капацитет от близо 75 000 места. „Маракана“ претърпява няколко сериозни реконструкции, една от които е изграждането на нова подстанция в централната част на Рио де Жанейро. Тя снабдява с електроенергия както стадиона, така и близките жилищни и обществени сгради. АББ е взела участие в подобряване на инфраструктурата на града, като е модернизирала 25 подстанции в района на мегаполиса, осигурявайки безопасно и ефективно разпределение на електроенергия.

Стадион „Арена да Байшада“, Куртиба

Съоръженията на АББ осигуряват надеждно електроснабдяване на „Арена да Байшада“. Като част от програмата за реконструкции специално за „Арена да Байшада“ са доставени и внедрени панели средно напрежение на АББ, които контролират и защитават електросъоръженията на стадиона, по-специално осветителната система и енергоснабдяването. Електроразпределителните устройства средно напрежение са важно междинно звено за осигуряване на безопасно, качествено и надеждно електроснабдяване. Устройствата на АББ гарантират безпроблемната работа на електросъоръженията не само в рамките на Световното първенство по футбол, но и за в бъдеще.

Стадион „Бейра-Рио“, Порто Алегре

АББ участва в оптимизацията на инфраструктурата на „Бейра-Рио“ с трансформатори. След серия от технически подобрения доставените сухи трансформатори на АББ премахват риска от изтичане на масло или запалване и са оптимално решение за големи обществени съоръжения, например търговски центрове и спортни зали.

     
Източник: АББ

Ключови думи: АББ   World Cup   ABB   електрическо оборудване  

Област: IndustryInfo Lifestyle  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от IndustryInfo Lifestyle

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...