Industry Info  
Festo
Festo

Phoenix Contact представи софтуер за мониторинг на PV системи

26.06.2014   |   Технологии
 

Phoenix Contact допълни портфолиото си решения за соларния сектор със софтуер за мониторинг на фотоволтаични инсталации. Платформата PV Monitor+ е проектирана за системи до 500 KW и е съвместима с широка гама стандартизирани и високоустойчиви индустриални компоненти от Phoenix Contact, съобщиха от компанията.

“За работа със софтуера PV Monitor+ не се изискват специални познания по програмиране. Системният оператор бива уведомяван автоматично в случай на авария и може да реагира мигновено, за да подсигури добивите на електроенергия от PV инсталацията в дългосрочен план”, информират от компанията.

Платформата събира данни за най-скорошните стойности на генерираните ток и напрежение посредством специални измервателни модули и ги изпраща към комуникационен модул. От там данните се препращат към преконфигуриран модулен контролер. Ако стойностите на произвеждания ток се отклоняват от предварително зададените чрез уеб интерфейса, на системния оператор се изпраща предупреждение под формата на SMS.

“С помощта на PV Monitor+ може да бъде изградена система за мониторинг, конкретно адаптирана към мащаба на PV инсталацията. След инсталиране на хардуера е необходима конфигурация на параметрите на контролера. Тази процедура се осъществява чрез конвенционална Ethernet връзка, например от компютър”, допълват от Phoenix Contact.

     
Източник: Phoenix Contact

Ключови думи: Phoenix Contact   PV системи   PV Monitor+  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...