Industry Info  
Festo
Festo

Siemens представи цялостно решение за пожарна безопасност Sinorix Compact

09.10.2013   |   Технологии
 

Siemens представи цялостна система за пожарна безопасност Sinorix Compact, насочена към помещения до 120 m³ - малки центрове за данни, сървърни помещения или помещения с електрически табла, съобщиха за IndustryInfo.bg от направление Сградни технологии на компанията. Новото решение включва аспирацинни димни детектори за разпознаване на пожар, дюза Sinorix Silent Nozzle за безшумно гасене, както и безвреден за околната среда 3M Novec 1230 гасителен агент.

"Sinorix Compact е компактно и ценово ефективно решение, което спестява място и съчетава всички мерки за пожарна безопасност: детекция, алармен сигнал, контрол и гасене, събрани в компактен шкаф. Системата е лесна за инсталиране и поддръжа. Интегрираният аспирационен детектор FDA221 постоянно засмуква въздух от защитаваната зона за наличието на димни частици. Дори скрити тлеещи пожари могат надеждно да бъдат открити в ранен стадий. В случай на пожар дюзата Sinorix Silent разпределя гасителния агент равномерно и с ниско ниво на шум в защитаваното помещение, като по този начин гарантира например безпроблемната работа на твърдите дискове в центрове за данни", обясняват производителите.

Новата компактна система разполага със светлинна и звукова индикация за известяване. Всички компоненти се доставят предварително окомплектовани и окабелени в сървърен шкаф, готови за употреба. Решението на Siemens може да бъде интегрирано в по-големи пожароизвестителни системи или DMS (системи за визуализация) и отговаря на изискванията на EN-CE стандартите.

     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Сименс Сградни технологии   Siemens   Sinorix Compact   пожарна безопасност  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...