Industry Info  
Festo
Festo

Siemens представи цялостно решение за сигурност в центрове за данни

04.03.2013   |   Технологии
 

Siemens представи цялостно решение за сигурност и безопасност в центрове за данни, което включва продукти и системи за пожарна безопасност - пожароизвестяване и пожарогасене, както и продукти и системи за сигурност - видеонаблюдение, система за контрол на достъпа и сигнално-охранителна техника.

Пожароизвестителните централи Cerberus PRO предават сигнала за опасност от пожар към системите за сигнализация, евакуация и гасене. Те имат интерфейс на български език и осигуряват на потребителите наблюдение и управление на системата, също и чрез отдалечен достъп.

Аспирационните пожароизвестители на Siemens с висока чувствителност са предназначени за възможно най-ранно откриване на пожар в центрове за данни. Те са подходящи за затворени сървърни помещения, инсталационен под и окачен таван, кабелни канали и въздуховоди.

Технологията Cerberus PRO ASA предлага надеждна детекция на пожар и висок имунитет срещу измамни явления за вякакви приложения. Пожарогасителните контролни панели XC10 комбинират разпознаване на пожар и контрол на гасенето - както за едносекторни, така и за многосекторни приложения. Всички събития се пренасочват към контролния панел, като същевременно е осигурен интерфейс към вентилационната система.
 
При детектори без осигурена пряка видимост, аларменият индикатор бързо идентифицира застрашената зона. В центровете за данни адресируемите сирени FDS221 и адресируемите  сирени/строб-лампи FDS229 са предназначени за визуална и звукова сигнализация.

Технологията Sinorix Silent Nozzle осъществява бързо и надеждно потушаване на пожар в центрове за данни и сървърни помещения, като осигурява ниски нива на шума и намалява риска от повреждане на твърдите дискове.
 
Друго решение за пожарогасене е Sinorix 1230 за малки и средно големи центрове за данни, базирано на 3M Novec1230 - химичен гасителен агент. Според производителите то потушава пожара за по-малко от 10 секунди преди оборудването да се е провредило.
 
Sinorix CDT е алтернативата за средни и големи центрове за данни, предназначена за пожарогасене без пикове от свръхналягане. Според производителите размерът на клапите за свръхналягане може да бъде намален до 70%.
 
Системата за видеонаблюдение на Siemens в центрове за данни покрива критични зони като фоайета и др., и запис преди и след евентуални инциденти.
 
Компанията предлага и портфолио от продукти за всякакви приложения за детекция на влизане с взлом. Специален датчик позволява на алармената система да сигнализира при наличието на течове и предотвратява наводнения.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Sinorix 1230   Cerberus PRO ASA   пожароизвестяване   пожарогасене   видеонаблюдение   системи за сигурност  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...