Industry Info  
Festo
Festo

Успешен проект на Siemens и Протех в магазин Lidl

21.01.2013   |   Реализации
 

През месец декември нов магазин от веригата Lidl отвори врати в град София. Това е поредният успешно реализиран проект на Siemens направление Сградни технологии – компанията достави пожароизвестителна техника от серията Cerberus PRO. Иновативното решение беше инсталирано от партньора на Siemens – Протех.

Инсталираните пожароизвестителни централи Cerberus PRO разполагат с интерфейс на български език и интуитивен дизайн. Това улеснява работата със системата и при необходимост позволява своевременна намеса на обслужващия персонал, заявиха от компанията.

Централите Cerberus PRO предлагат интегриран ограничен режим на работа (degrade mode), който гарантира нормалната работоспособност на контурните структури, детекторите и периферните устройства, в случай че централният контролер се повреди. Това прави възможно подаването на алармени сигнали и активирането на изходи дори при ограничена работоспособност на централата. Също така покрива изискванията на ЕN 54-2, без да е необходимо дублиране на централния контролер. Тази функционалност позволява надеждно управление на системите за отвеждане на дим и топлина в случай на пожар, дори и при частична повреда в пожароизвестителната инсталация в магазина. По този начин ограниченият режим на работа гарантира в максимална степен безопасността на посетителите.

Детекторите Cerberus PRO с интегрирана иновативна ASA технология разполагат с богат набор от параметри, чрез избора на които детекторът се настройва спрямо спецификата на конкретното  приложение. Те съдържат пет сензора с широк диапазон - два оптични, два термични и един СО сензор, което прави възможна употребата им във всяка една среда, запазвайки бързата реакция и високата устойчивост към фалшиви сработвания. Възможността за независимо следене на сигнала от CO сензора позволява ASA-детекторите да се използват едновременно и като детектори за въглероден окис, който при надвишаване на определена концентрация е изключително опасен за човешкото здраве. Именно тази функционалност е приложена в гаражите на магазин Lidl, като в единна система са обединени функциите за пожароизвестяване и детекция на токсични газове.

Сред предимствата на системата са предотвратяване на ненужна евакуация благодарение на иновативна технология за детекция и висока устойчивост срещу фалшиви сработвания; понижени разходи за поддръжка благодарение на възможността за оторизиран отдалечен достъп чрез Ethernet и управление на системата от всяко място.

     
Източник: Източник: Siemens направление Сградни технологии

Ключови думи: Siemens   Протех   Лидл   Cerberus PRO   пожароизвестителни централи  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...