Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Festo представи асистиращата система BionicMobileAssistant

08.09.2020
 

Асистиращата система BionicMobileAssistant е разработена за множество операции в помощ на потребителите – да подава дрехи или кърпи, да работи с хора на поточни линии за асемблиране или да бъде внедрена в условия на ограничен достъп. Тя се състои от глобалния мобилизиращ елемент ballbot, регионална електрическа роботизирана ръка DynaArm и локалната ръка BionicSoftHand 2.0.

Роботът може да се движи автономно в промишлените сгради. Той е разработен така, че да разпознава къде се намират различните работни станции, да може да захваща адаптивно инструменти и да работи съвместно с работници.


Долната част на асистиращата система се състои от подсистемата ballbot. Локалната и регионалната системи на робота се балансират върху подвижна топка, която позволява маневриране във всяка посока. Движенията на топката се планират и координират с помощта на алгоритми за управление от мощен компютър.

Електрическото роботизирано рамо DynaArm, което позволява бързи и динамични движения, е разположено върху мобилизиращия елемент ballbot. В него са внедрени принципи за контрол на силата и алгоритми за контрол на компенсирането на динамичните ефекти. С тяхна помощ рамото може да реагира добре на външни влияния и по този начин да взаимодейства много прецизно със заобикалящата го среда.

Адаптивното захващане на грипера е възможно благодарение на пневматичната ръка BionicSoftHand 2.0. Пръстите са изградени от гъвкави конструкции с въздушни камери, покрити от твърда и гъвкава текстилна плетка. Ръката е лека, гъвкава, адаптивна и чувствителна, но същевременно способна да упражнява големи сили. Ръкавицата на ръката е оборудвана с тактилни сензори за сила, разположени на върха на пръстите и по дланта, за да ѝ придадат необходимата сръчност.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   ФЕСТО   BionicMobileAssistant  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОВК СЕКТОРА
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...