Industry Info  
Festo
Festo - A banner

К И Инженеринг влага 29 хил. лв. в проучвателни дейности в Пловдив

19.03.2020   |   Проекти
 

На 18 март т. г. се проведе извънредното заседание на Министерски съвет (МС), съобщиха от пресслужбата на институцията. Правителството одобри замяна на концесионер за добив на минерална вода и прекрати три концесионни договора за добив на строителни материали.
 
МС прие решение, с което одобри концесионера Акварекс-В, който от 2000 г.  добива минерална вода от находище Велинград-Чепино, да бъде заменен от дружеството Тимбарк България.

К И Инженеринг получи разрешение за проучване на строителни материали в площ Щъркелите-2, разположена в землищата на селата Цалапица и Костиево, област Пловдив. Концесията се отдава за срок от 1 г., по време на която дружеството ще инвестира 29 хил. лв.

Прекратяват се няколко концесионни договора на за добив на строителни материали. Разваля се договорът за добив на глини от находище Кошарник с фирма Стройкерамика поради неизпълнение на основни задължения от страна на концесионер - изплащане на концесионно възнаграждение. Прекратява се и концесионният договор за добив на пясъци от находище Акациите-1 с Вая-96 по взаимно съгласие на страните. "Концесионерът мотивира искането си за прекратяване на договора с изчерпване на запасите в находището", казаха от пресслужбата на МС.

Също по взаимно съгласие се разваля концесионното споразумение за добив на мергели от находище Ветрище с дружеството Керамат.

     
Източник: МС; Снимкс: Dreamstime

Ключови думи: МС   минерална вода   строителни материали   добивна промишленост  

Област: Инвестиции  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...