Industry Info  
Festo
Festo

ABB откри енергийно независим завод без въглеродни емисии

09.07.2019   |   Реализации
 
ABB откри своята първа енергийно независима производствена база без емисии въглероден диоксид. След двугодишна фаза на проектиране и конструиране, като част от своя проект "Мисия до нула", компанията въведе в експлоатация соларна електроцентрала в завода на дъщерното дружество Busch-Jaeger в Люденшайд, Германия.
 
Пълният енергиен цикъл на завода е създаден с водещите в сектора енергийно ефективни компоненти на ABB. Иновативният обект ще спестява около 630 тона въглероден диоксид годишно. Голяма част от необходимата енергия се създава с помощта на устойчива соларна електроцентрала и изключително енергийно ефективен когенерационен завод. Технологиите на ABB ще генерират достатъчно енергия от соларната електроцентрала, за да покриват 100% от енергийните нужди на завода.
 
Фотоволтаичната система с площ от 3500 кв. м, инсталирана над паркинг зоните на обекта на компанията, ще доставя около 1100 MW електроенергия, която е равна приблизително на годишното енергопотребление от 340 частни домакинства. 
 
Технически център на цялата система в Люденшайд е мащабируемата система за управление на енергията OPTIMAX - част от серията продукти за енергийно управление от ABB Ability. ABB Ability е иновативното портфолио от дигитални решения и услуги на компанията във всички сфери на бизнеса, които осигуряват нови нива на гъвкавост, ефективност и производителност. Тази система изчислява оптималния енергиен поток на база на прогнозни данни и компенсира евентуални отклонения в реално време, помагайки на компаниите да намалят енергийните си разходи и емисии.
 
Освен системата за енергийно управление и фотоволтаичната система с инвертори, цялостното рошение в завода съчетава и други технологии на ABB, които са дигитално свързани. Сред тях са системата за съхранение на енергията на батерии (BESS) с изходна мощност от 200 kW и капацитет от 275 kWh, както и зарядните станции на ABB в търговски обекти, където персоналът и посетителите могат да зареждат своите електрически превозни средства безплатно. Продуктовото решение за енергийно управление от един източник е допълнено от интелигентни КРУ за разпределение на електроенергията. 
 
"С този иновативен обект ние демонстрираме предимствата на създаването на система, в която всички компоненти са дигитално обхванати в мрежа и управляеми. Тази интелигентна екосистема подсилва енергийната ефективност, устойчивостта и опазването на ресурсите, осигурявайки възможност за едно истинско бъдеще с нулеви вредни емисии за промишлеността и отвъд нея", обясни Тарак Мехта, президент на бизнес направление "Електроснабдяване и електрообзавеждане" в ABB.
 
В момента над половината приходи на ABB в световен мащаб се генерират от технологии, които се борят с причините за климатичните промени. Целта на компанията е да повиши този принос от 57% през 2018 г. до 60% до 2020 г.
 
Ангажиментът на ABB към борбата с климатичните изменения включва ограничаване на въздействието върху околната среда от собствената й дейност. Настоящата цел на ABB по отношение на изменението в климата е да намали собствените си емисии на парникови газове до 40% до 2020 г. в сравнение с базово ниво от 2013 г.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   AББ   Busch-Jaeger   OPTIMAX   ABB Ability   фотоволтаични системи   соларни централи  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОВК СЕКТОРА
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...