Industry Info  
Festo
Festo

НСОРБ организира форум за осветление и устойчиво развитие

05.07.2012   |   Събитията
 

Днес, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) организира Национален форум "Управление на енергията на местно ниво" в партньорство с Черноморски изследователски енергиен център. Събитието се състоя в х-л "Ростов на Дон" в гр. Плевен.

В първата сесия на форума представителите на общините се запознаха със съвременните ефективни технологии на адаптивното улично осветление, ползите от прилагането им, както и с ролята на общините при контрола, проектирането и експлоатацията им. Сред дискутираните теми бяха: "Перспективи за развитие на уличното осветление в общините", "Адаптивно осветление – нова прогресивна технология за модерно и енергоефективно улично осветление", "Контрол на проектирането, строително-монтажните работи и експлоатацията – условие за съвременно ефективно улично осветление" и "Перспектива на светодиодното улично осветление в България".

Във втората сесия "Мерки за енергийна ефективност и ВЕИ в общините бяха представени изготвените промени в Закона за енергетиката, изискванията за сгради с близко до нулево енергопотребление, както и подкрепата за общините от страна на Агенцията за устойчиво енергийно развитие през следващия програмен период. Участниците получиха и практически насоки за разработване на общинските програми за използване на възобновяеми енергийни източници.

     
Източник: НСОРБ

Ключови думи: НСОРБ   форум   улично осветление   устойчиво енергийно развитие   нулево енергопотребление  

Област: Събития  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...