Industry Info  
Festo
Festo

АЕЦ Козлодуй проведе обучение на служителите

18.06.2012   |   Обучения
 

В АЕЦ Козлодуй се проведе общо учение, което е планирано в годишния график за тренировки на работещите. Целта на тренировката бе да се провери и повиши готовността на персонала за адекватни действия в случай на обща авария, съобщиха от атомната електроцентрала.

Учението протече по предварително разработения сценарий на тема Авария с разкъсване на колектор на парогенератор на шести енергоблок на АЕЦ Козлодуй, отваряне и незатваряне на бързодействащ клапан към атмосферата и изхвърляне на радиоактивност в околната среда.

Като наблюдатели на учението присъстваха кметът на община Козлодуй Румен Маноев, заместник-кметът на община Мизия Цветан Петров, представителите на Български енергиен холдинг Вили Рашков и Стефан Витлянов.

В хода на учението на практика бяха проверени възможностите на специализираната информационна система на Центъра за управление на аварии (ЦУА). Успешно бе осъществена комуникацията на аварийния екип с Агенцията за ядрено регулиране (АЯР), Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) към МВР, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и местните власти в Козлодуй и Мизия.

Проведена бе реална видеоконферентна връзка между ЦУА и Аварийния център на АЯР. Беше тествана и оповестителната система на територията на АЕЦ и в 12-километровата зона около централата. Служителите от Районна служба ПБЗН – АЕЦ Козлодуй симулираха гасене на пожар в Откритата разпределителна уредба, а санитарната дружина на централата оказа "първа помощ" на трима "пострадали" при "аварията". Като "защитна мярка" бе извършена и реална евакуация на повече от 600 души от персонала.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   ядрени централи   ядрена енергетика  

Област: Енергетика  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Обучения

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...