Industry Info  
Festo
Festo

ГБИТК представи проекта Young Energy Europe

06.02.2018   |   Проекти
 
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) проведе работна закуска в Гранд Хотел София, в рамките на която бе представен проекта Young Energy Europe (YEE).
 
От ноември 2017 г. камарата е партньор по проекта YEE, който е част от Европейската инициатива за опазване на климата EUKI. Целта му е да подобри мерките, които компаниите предприемат за опазване на климата. Финансирането по него се предоставя от германското Федерално министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност, а реализацията ще е паралелна в четири държави – България, Гърция, Чехия и Унгария.
 
Срещата е начало на поредица от планирани събития в рамките на следващите няколко месеца с цел популяризиране на инициативата и привличане на кандидати.
 
Програмата е ориентирана основно към малки и средни предприятия от всички сфери на индустрията, които биха могли да кандидатстват за включване в различни етапи.
 
Работата по сформирането на екипи по предприятията, които имат желание да се включат, ще приключи през ноември т.г., когато ще бъдат представени проектите на първите кандидати и ще бъде направена оценка. Резултатите ще бъдат представени на заключително мероприятие с всички участници, като проектите ще бъдат оценявани от жури.
 
"Използвайки знанията на своите служители, фирмите ще могат да ограничат енергопотреблението, да станат по-конкурентоспособни, както и да дадат своя принос в опазването на околната среда.", поясниха ГБИТК по време на събитието.
     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ГБИТК   Young Energy Europe   YEE   Глобал-Тест   енергопотребление    

Област: Събития  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...