Industry Info  
Festo
Festo

Успешен проект 3DC на Bosch Системи за сигурност, реализиран от ПАЛМО

02.02.2011   |   Реализации
 

Основната задача беше да се инсталира система за пожароизвестяване, която да отговаря на високите изисквания за пожаробезопасност на сградата и специално на сървърните зали. Също така системата за пожароизвестяване трябва да управлява и автоматично да задейства инсталираната система за гасене на пожар.
Краен клиент:
3DC център за данни и колокация
3DC е акционерно дружество, регистрирано в град София, България. Компанията е създадена през 2008 година с основна дейност в телекомуникационната индустрия и информационните технологии. 3DC доставя неутрални колокационни услуги, които включват поместване на клиентско оборудване в колокационни шкафове – от споделени шкафове на доставчика до множество шкафове или клетки с шкафове на клиента, разположени в общи зали или в самостоятелни помещения. Компанията може да осигури мащабни и надеждни услуги за всички видове индустрии.
Бизнес задача:
Центърът за данни на 3DC е разположен в четириетажна сграда в град София. Основната задача беше да се инсталира система за пожароизвестяване, която да отговаря на високите изисквания за пожаробезопасност на сградата и специално на сървърните зали. Наред с това, системата за пожароизвестяване трябва да управлява и автоматично да задейства инсталираната система за гасене на пожар.
Решение:
Изискванията на клиента бяха системата да осигурява висока надеждност и ранно откриване на признаците на пожар в сградата. Ето защо беше избрана адресируема пожароизвестителна система, базирана на централата FPA 1200.
Беше инсталирана специална комбинация от многокритерийни детектори FAP OT 420 и адресируеми аспирационни димни детектори от серията TITANUS FAS 420 с детекторни модули TITANUS DM-TT-05. Тази система осигурява бързо откриване на пожар в сървърните стаи. С помощта на жълти и сини ръчни пожароизвестители от серията FMC 420 и контролери от серията FLM 420 е реализиран гъвкав автоматичен контрол на системата за гасене на пожар. Лесното програмиране позволява дефиниране на логически зависимости между събитията, за да се осигури висока надеждност и логически обосновани действия в случай на пожар.
Резултатът:
Изискванията на клиента и строгите норми за пожаробезопасност в сградите бяха спазени напълно чрез модерна и надеждна комбинация от пожароизвестяване и управление на системата за гасене на пожар. Този подход постигна ценова ефективност и едновременно с това осигури високо ниво на защита на хора и оборудване с използване на върхови технологии от Bosch.

     

Ключови думи: Bosch   пожароизвестяване   пожаробезопасност  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОВК СЕКТОРА
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...