Industry Info  
Festo
Festo

Карлсберг Груп постигна целите си за устойчиво развитие през 2016 г.

28.02.2017   |   Бизнес
 
Консумацията на енергия, емиисиите на въглероден диоксид и консумацията на вода на Карлсберг Груп значително е намаляла през изминалата година, сочи Доклад за устойчиво развитие на компанията. През 2016 г. 17% от консумираната от Карлсберг Груп енергия е дошла от възобновяеми източници като биомаса и слънчева енергия.
 
"През 2016 г. продължихме усилията си в посока подобряване на нашата производителна устойчивост чрез по-нататъшно ограничаване на консумацията на енергия, емисиите на въглероден диоксид и използването на вода. Доволни сме, че и трите области показват прогрес по-бързо от очакваното и сега влагаме дори повече старание в нашата устойчивост", коментира Симон Боас Хофмайер, директор устойчиво развитие на Карлсберг Груп. 
 
Консумацията на енергия на групата е намаляла с 4% през 2016 г. ма 27,7 kWh/hl, а емисиите на въглерод са ограничени с 10% на 6,3 kg CO2/hl. 17,1% от енергията е дошла от възобновяеми енергийни източници , в сравнение с 15,4% през 2015 г. В същото време водната консумация е намаляла до 3,2 hl/hl, като през 2016 г. групата си сътрудничи със WWF, за да обнови оценката си на риска, свързан с водните ресурси.
     
Източник: Карлсберг Груп

Ключови думи: Карлсберг Груп   Carlsberg   ВЕИ   устойчиво развитие  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...