Industry Info  
Festo
Festo

Echelon, Nemetschek и ITC с общо решение за интелигентни сгради

07.05.2012   |   Технологии
 

Echelon и производителите на софтуер за сградна автоматизация Nemetschek Allplan и ITC обявиха, че са разработили общо решение за енергиен мениджмънт на интелигентни сгради. То обединява мрежовата платформа на Echelon за управление на енергията, софтуера Allplan Allfa на Nemetschek за компютърно базирано сградно управление (CAFM) и софтуера PowerCommerce на ITC за обработка на данни в реално време.

Общото решение позволява на собствениците на сгради, ютилити компаниите и предприятията да постигнат значителен спад на енергийните разходи. То е съобразено и със стриктните изисквания на ISO 50001 за подобрения в системите за енергийно управление на предприятия, търговски обекти и сгради.

Мрежовата платформа за енергийно управление на Echelon поддържа отворени стандарти за контрол, като LonWorks (ISO/IEC4908-1), Modbus или M-Bus, които позволяват интеграция на системите и взаимовръзка между измервателните уреди, контролери, дисплеи и друго оборудване в сградата. Новата система може да бъде вградена в сгради, използващи SmartServer на Echelon. Тя осигурява възможности за дистанционен контрол и доставя енергийни данни на софтуерния портал ITC за обработка и визуализация в реално време.

От своя страна, CAFM системата на Nemetschek Allplan съпоставя събраните данни с информация за обитателите в сградата и предоставя възможности за анализ на енергийната консумация в сравнение с други сгради или съоръжения. Също така, системата предоставя на крайните потребители възможност да управляват и анализират собственото си енергопотребление и да предприемат мерки за намаляването му.

     
Източник: Echelon; снимка: Nemetschek

Ключови думи: Echelon   Nemetschek   ITC   интелигентни сгради  

Област: Автоматизация  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...