Industry Info  
Festo
Festo

"Карнеги хол" получи сертификат Silver LEED след внедряване на сградни технологии от Siemens

06.11.2015   |   Реализации
 
Емблематичната концертна зала "Карнеги хол" в Ню Йорк получи сертификат Silver LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) на международно признатата система за сертифициране на сгради, създадена през 1998 г. от Американския съвет за устойчиво развитие. 
 
Историческата 125-годишна сграда бе сертифицирана за своята енергийна ефективност и екологичен дизайн благодарение на извършения проект за модернизация, в който Siemens има важна роля чрез доставката на системите за сградна автоматизация, пожарна безопасност и сигурност.
 
Системата за сградна автоматизация Siemens Apogee обединява управление на отоплението, вентилацията и климатизацията в една платформа, като контролът може да се извършва както локално от крайния потребител, така и централно от специалистите по поддръжката на сградата. По желание може да бъде извършвано и дистанционно управление. Системата постоянно анализира необходимостта и потреблението на електроенергия с цел оптимизиране на сградната енергийна ефективност.
 
Системата за контрол на достъпа Siemens SiPass дава решение на сложните въпроси относно сигурността на "Карнеги хол", като гарантира, че в съответните помещения могат да влизат само хора с право на достъп. Това е от изключително значение, тъй като сградата има различни точки и нива на достъп за персонала на сградата, студентите и изпълнителите.
 
Модерната пожароизвестителна система XLS на Siemens гарантирана безопасността на посетителите на "Карнеги хол". Ако бъде открито огнище на пожар, незабавно се подава алармен сигнал към командно-контролния пункт за предприемане на действия за ограничаване на пожара, като затваряне на противопожарните врати, осигурително спирането на асансьорите, както и включване/изключване на управлението на климатичните системи.
 
Сертифицирането на сградата със Silver LEED за енергийна ефективност и екологичност става факт след завършването през 2014 г. на амбициозния проект за модернизация на кулите със студиа за артисти, които са добавени над прочутата концертна зала в края на 19-и век. Освен модернизиране на инфраструктурата на двете кули, е извършена и реконструкция на задкулисните пространства на "Карнеги хол". Добавено е и ново образователно крило с площ от около 5500 кв. м.
 
"За нас е чест, че участвахме в този проект и помогнахме на "Карнеги хол" да осъществи своята визия за бъдещето, която включва допълнително пространство за музикално обучение, за семейства, млади изпълнители и за всички хора на Ню Йорк", коментира Дейв Хопинг, президент на Siemens, направление Сградни технологии за Северна Америка.
     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Siemens   Сименс   Карнеги хол   Carnegie Hall   Silver LEED   Siemens Apogee   сградна автоматизация   пожароизвестителни системи  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...